Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ


Πραγματοποιείται στις 23 Ιουλίου και ώρα 12:46μμ, στις 0ο 44΄ του Λέοντα. Για συντεταγμένες Αθήνας έχει Ωροσκόπο στις 17ο 24΄ του Ζυγού. 
Θα επηρεάσει όσους έχουν γεννηθεί στις πρώτες ημέρες των ζωδίων του Σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) και δευτερευόντως όσους έχουν γεννηθεί στις τελευταίες μέρες των ζωδίων του Παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους), δηλαδή από 17 έως και 23 Απριλίου, από 20 έως και 26 Ιουλίου, από 20 έως και 26 Οκτωβρίου και από 17 έως και 23 Ιανουαρίου. 
Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι για όσους από τους παραπάνω έχουν γεννηθεί τις χρονιές 1976, 1981, 1995, 2000 και 2004. 
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική Νέα Σελήνη αφού σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό. Στην όψη συμμετέχει και ο Άρης που βρίσκεται σε σύνοδο με τα Φώτα. Ο συνδυασμός είναι απρόβλεπτος και εκρηκτικός! 
Η συσσωρευμένη πλανητική ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει έντονα ξεσπάσματα θυμού ή και βίας ακόμη, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και με ασήμαντη αφορμή. Χρειάζεται να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αποφεύγουμε τις άμεσες αντιδράσεις. Οτιδήποτε, πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και ποτέ την ίδια στιγμή αλλά μετά από αρκετό διάστημα. Βρισκόμαστε σε μια συνεχή υπερδιέγερση που ζητά εκτόνωση. Οποιοδήποτε σχέδιο, όσο καλά μελετημένο και αν είναι, μπορεί να αλλάξει ξαφνικά, δοκιμάζοντας την υπομονή και τα νεύρα μας. Οι βιαστικές αποφάσεις μπορεί να δείχνουν αποφασιστικότητα, στην πραγματικότητα όμως, είναι η πλανητική ενέργεια που βράζει μέσα μας και μας οδηγεί σε κινήσεις υψηλού ρίσκου και αβέβαιης αποτελεσματικότητας. Το να κινηθούμε συντηρητικά από την άλλη, μάλλον δεν είναι η σωστή επιλογή αφού αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πλανητικές αυτές ενέργειες και τις εγκλωβίζει ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ακόμη πιο δυνατά. Χρειάζεται μια ενεργητική στάση. Η εφευρετικότητα που θα επιδείξουμε θα είναι καθοριστική. Αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο που συνηθίζουμε να κάνουμε τα πράγματα, θα δώσουν μια δημιουργική διέξοδο στις δύσκολες αυτές πλανητικές ενέργειες. Το σίγουρο είναι ότι δε θα πλήξουμε! Η Ελλάδα επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτή τη Νέα Σελήνη, που λειτουργεί ως προπομπός των εκλείψεων του Αυγούστου που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη χώρα. Γίνεται πάνω στον Ήλιο του χάρτη της Μεταπολίτευσης και σχετίζεται κυρίως με δυναμικές αλλαγές στην οικονομία (έξοδος στις αγορές) αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο. 
Οι περιοχές που επηρεάζονται επίσης από αυτή τη Νέα Σελήνη, είναι η Ουάσινγκτον, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Brasilia, η Βηρυτός, η Ιερουσαλήμ, η περιοχή των Κούρδων στα σύνορα με την Τουρκία και κάποια νησιά ανάμεσα σε Ινδονησία και Αυστραλία.

Θανάσης Ματσώτας