Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η αστρολογική ανάλυση της μεγάλης ανατροπής στις Τουρκικές βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2015


Την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Πρόκειται ίσως για τις σημαντικότερες που έχουν γίνει από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ!
Στο τεύχος του Ιουνίου του περιοδικού «Αστρολόγος», που κυκλοφορεί ήδη από τα μέσα Μαΐου, έχω δημοσιεύσει εκτενή ανάλυση της εκλογικής μάχης αλλά τώρα που βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις κάλπες, θα επιχειρήσω και από εδώ την αστρολογική της προσέγγιση.
Και αυτό γιατί οι εξελίξεις που αναμένονται θα είναι καταιγιστικές και θα αλλάξουν εκ βάθρων τις κοινωνικοπολιτικές δομές στη γείτονα χώρα. Θα δρομολογήσουν δε καινούριες ισορροπίες στο γεωπολιτικό status quo της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, του Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής.
Το πολιτικό παιχνίδι είναι πολύπλοκο και ενδιαφέρον, αφού ουσιαστικά οι αντίπαλοι βρίσκονται στο ίδιο κόμμα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν, από τη θέση του προέδρου πια της Τουρκικής Δημοκρατίας, έχει αναμιχτεί ενεργά στον προεκλογικό αγώνα, αφού το ενδιαφέρον του δεν εστιάζεται σε μια απλή νίκη, που είναι δεδομένη για το κόμμα του, αλλά στον στόχο των 400 εδρών που θα του επιτρέψει να μετατρέψει το πολίτευμα από προεδρευόμενη δημοκρατία σε προεδρική και να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του. Έτσι, αντίπαλός του δεν είναι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι αρχικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συνδέονται και αστρολογικά, αφού είναι και οι δύο γεννημένοι την ίδια ημέρα! Δύο Ιχθύες ανταγωνίζονται με φόντο τη θρησκευτική πλειοψηφία των Σουνιτών ψηφοφόρων τους. Δύο Ιχθύες που, ακολουθώντας τη σκοτεινή πλευρά του ζωδίου τους, κάνουν τα πάντα για να επαναφέρουν τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, ως αντίπαλο δέος του κοσμικού Κεμαλικού κράτους. 
Έτσι, το ΑΚΡ (Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), που κινείται μόνον ανοδικά από τότε που δημιουργήθηκε, αγγίζοντας το 49,8% στις εκλογές του 2011, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη ενότητα και ομοιογένεια, εμφανίζεται τώρα για πρώτη φορά διχασμένο.
Δεύτερος αντίπαλος του Ερντογάν και του ΑΚΡ, είναι το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), με ηγέτη τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κάτι αντίστοιχο με τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ. Αν το ποσοστό του υπερβεί το 10%, γκρεμίζει όλα τα όνειρα του Ερντογάν και αλλάζει το πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Η Πανσέληνος που προηγείται της εκλογικής μάχης με τον Ήλιο και τον Άρη στον 12ο οίκο του χάρτη της Τουρκίας υπόσχεται μπόλικο παρασκήνιο. Παρασκήνιο που μπορεί να εκτείνεται σε πολλές κατευθύνσεις: τον θρησκευτικό φανατισμό, τις μαζικές συλλήψεις Κούρδων, τις ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες, τα πισώπλατα προεκλογικά πολιτικά (και τρομοκρατικά) χτυπήματα.


Ο Ουρανός σχηματίζει ακριβές τετράγωνο προς τον Ωροσκόπο και τον γενέθλιο Ουρανό του Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να κάνει νέες ριζοσπαστικές αλλαγές πέρα από όσες ήδη έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Το «βαθύ» Τουρκικό κράτος όμως, δείχνει αυτή τη φορά να ανασυντάσσεται και μάλλον θα καταφέρει ένα γερό χτύπημα στον «Καίσαρα» της Τουρκικής πολιτικής σκηνής. Ο κύκλος της αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας του Ερντογάν πάει να σπάσει και έρχεται η ώρα των μεγάλων προσωπικών αλλαγών.


Το ωροσκόπιο του Νταβούτογλου δείχνει ελαφρώς πιο ευνοημένο αφού ο Δίας από τη 18η μοίρα του Λέοντα πιθανά ευνοεί τη γενέθλια Σελήνη του στο Ζυγό (δεν έχουμε ακριβή ώρα γέννησης). Το βαρύ πυροβολικό είναι το εξάγωνο του Άρη από δευτερεύουσα πρόοδο να τριγωνίζει το γενέθλιο Ήλιο, που εδώ και καιρό τον έχει κάνει ετοιμοπόλεμο και αποτελεσματικό. Ο Άρης τριγωνίζει επίσης και τον Ποσειδώνα. Αυτό σε συνδυασμό με το άλλο τρίγωνο του προοδευτικού Ήλιου πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα, του δίνει την πρωτοβουλία στο παρασκήνιο. Τον βοηθά να κερδίσει τις εκλογές αλλά ταυτόχρονα να οδηγήσει μέρος των ψηφοφόρων του κόμματός του, όπως επίσης τους ψηφοφόρους του CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό κόμμα) αλλά και τους Κούρδους, στο να πριμοδοτήσουν το HDP.
Το ωροσκόπιο του ΑΚΡ είναι αρκετά καλό αλλά ο Πλούτωνας απέναντι ακριβώς από τη γενέθλια Αφροδίτη του, δείχνει ευδιάκριτα ότι η «μαγεία έχει χαθεί» όπως έγραψε γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος αναφερόμενος στη «μαγική» μέχρι τώρα ενότητα του κόμματος.
Μεγάλη δυναμική εμφανίζει το ωροσκόπιο του HDP.
Ο Δίας, που οδεύει ολοταχώς προς το Μεσοδιάστημα του γενέθλιου τριγώνου Ήλιου- Δία του κόμματος αλλά και ο «προστάτης» των αριστερών κομμάτων, ο Ουρανός, απέναντι από τον Ήλιο και τη Σελήνη του, υπόσχονται την επιτυχία στο στόχο. Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι Κριός και ο Ήλιος του στην 21η μοίρα του ζωδίου ετοιμάζεται να δεχτεί με απόλυτη ακρίβεια το πολλά υποσχόμενο τρίγωνο της επιτυχίας, που γίνεται μέσα στον μήνα, του Δία από τον Λέοντα με τον Ουρανό στον Κριό!


Κοιτώντας το ωροσκόπιο της χώρας, παρατηρούμε τον Ουρανό στο Ηλιακό τόξο να κάνει ακριβές τετράγωνο από τη 17η μοίρα των Διδύμων με το γενέθλιο Μεσουράνημα, που ως γνωστόν στην Πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση. Την ημέρα των εκλογών θα βρίσκεται και ο Ήλιος στην ίδια μοίρα των Διδύμων. Όλο αυτό το σκηνικό περιγράφει τέλεια τις απρόσμενες ανατροπές στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ακόμη περισσότερο τα όσα θα επακολουθήσουν. Ακόμη και αν δεν πετύχει το HDP το πολυπόθητο 10%, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την κυβέρνηση Νταβούτογλου, αφού το θέμα του Κουρδικού θα επιταχυνθεί μέσα από βίαιες συγκρούσεις και αυτονομήσεις εδαφών.  Ήδη παρατηρείται εντός της χώρας αλλά και στα κατεχόμενα της Κύπρου ένας αέρας προοδευτικός που ασφαλώς θα αντιπαραταχθεί στην επιστροφή ενός νέου σχεδίου «τύπου Ανάν», που θα είναι χειρότερο και πιο ύπουλο από το προηγούμενο.