Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές 2014- Αστρολογικές προβλέψεις



Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι αυτό που επηρεάζει ουσιαστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Ασφαλώς μας ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών αλλά οι Ευρωεκλογές είναι απαλλαγμένες από πρόσωπα και τοπικές ιδιαιτερότητες που χρωματίζουν το αποτέλεσμα.
Άλλο ένα ζήτημα, που εξαιτίας του κάθε αστρολογική πρόβλεψη για τις Δημοτικές εκλογές στερείται αξιοπιστίας και σοβαρότητας, είναι η έλλειψη των ωροσκοπίων των υποψηφίων με ακρίβεια. Όπως κάθε σοβαρός αστρολόγος γνωρίζει, η ώρα γέννησης ενός ανθρώπου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ καθοριστική για τα γεγονότα της ζωής του. Και αυτό το στοιχείο λείπει από τα δεδομένα μας. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε πρόβλεψη που να μπορεί να στηριχθεί επαρκώς αστρολογικά.
Επίσης σε κάθε είδους «διαγωνισμό» είτε αυτός είναι εκλογές είτε είναι η Eurovision για παράδειγμα, ο τελικός νικητής συχνά είναι ένα «κλικ» καλύτερος από τον δεύτερο. Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό τραγουδιού έχουν ήδη σημειώσει κάποια επιτυχία με το γεγονός της συμμετοχής τους και έχουν τις αντίστοιχες αστρολογικές ενδείξεις γι αυτό. Θα κερδίσει όμως αυτός που υπερέχει συγκριτικά. Άρα, συνήθως, χρειάζεται μελέτη όλων των ωροσκοπίων. Με τέτοια ελάχιστη αστρολογική διαφορά είχε νικήσει ο Κώστας Σημίτης τον Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2000.
Έτσι εκτιμώ ότι είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε στις Ευρωεκλογές που είναι σημαντικότερες από κάθε άποψη.

Κατ αρχήν οι πολιτικές εξελίξεις εντάσσονται σε ευρύτερους κοσμικούς κύκλους. Για παράδειγμα η άνοδος της Χρυσής Αυγής αλλά και όλων των αντίστοιχων κομμάτων στην Ευρώπη, ευνοείται και θα συνεχίσει να ευνοείται τα επόμενα χρόνια, από τη διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και ιδιαίτερα από τα συνεχή τετράγωνά του με τον Ουρανό.
Μια και ξεκίνησα με τη Χρυσή Αυγή θα πω ότι η Ηλιακή έκλειψη του Απριλίου σε ακριβέστατη αντίθεση με τον Ήλιο του κόμματος στις 8ο 59΄του Σκορπιού όχι μόνο δεν θα ανακόψει την πορεία της, αλλά θα την ενισχύσει εκλογικά. Ωστόσο θα εντείνει το εσωκομματικό παρασκήνιο όσο και την εξωτερική πίεση οδηγώντας μέσα στο επόμενο εξάμηνο σε σημαντικές εξελίξεις μετασχηματισμού που θα δυσκολέψουν κυρίως τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο. Η επιρροή της έκλειψης του περσινού Μαΐου –και όχι μόνο- που τον είχε χτυπήσει κατακέφαλα θα συνεχίζει να τον πιέζει για πολύ καιρό ακόμη. Αυτό θα σηματοδοτήσει δομικές αλλαγές αλλά και αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας. Πάντως το ανοδικό κύμα που φάνηκε στις Δημοτικές θα ανακοπεί ελαφρά.

Σε ότι αφορά τους μονομάχους για την 1η θέση, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα ωροσκόπια του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι-ακόμη- τόσο χάλια όσο πολλοί αστρολόγοι έσπευσαν να τονίσουν αλλά και του Αλέξη Τσίπρα –και του ΣΥΡΙΖΑ- δεν είναι -συγκριτικά- τόσο ευνοημένα.
Γι αυτό έπεσαν και τόσο τραγικά έξω στις προβλέψεις τους όσοι προεξόφλησαν συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές και άνετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προβλέψεις τους που έσφυζαν από αέρα σιγουριάς, είχαν την τύχη των exit polls. Επίσης η πρόβλεψη ότι ο Κασιδιάρης δεν θα γίνει δήμαρχος και θα καταποντιστεί δεν είναι πρόβλεψη. Το πρώτο ήταν προφανές. Στο δεύτερο καταποντίστηκαν οι προβλέψεις!
Ανάμεσα στις πολλές αρνητικές επιρροές που δέχονται τα ωροσκόπια του Πρωθυπουργού αλλά και του κυβερνώντος κόμματος υπάρχουν και αρκετές στηρίξεις.

Θα επαναλάβω ακριβώς αυτό που έχω πει από την τηλεόραση αλλά και έχω γράψει πολλούς μήνες νωρίτερα: «Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση που όμως θα αρχίσει να γίνεται ασφυκτική από τα μέσα της Άνοιξης και μετά. Το καλοκαίρι θα συνεχιστεί η πίεση αυτή, με ιδιαίτερη έμφαση στο τέλος Ιουνίου προς αρχές Ιουλίου και προς το τέλος του Αυγούστου.
Δεν είναι τυχαίο πως πάνω στις ίδιες σχεδόν περιόδους διαφαίνεται αστρολογικά να ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα μετά τον Ιούλιο ενώ όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται πιο χειροπιαστά, αφού ο Δίας με την είσοδό του στον Λέοντα σχηματίζει σειρά επιβοηθητικών όψεων με σημαντικούς πλανήτες του ωροσκοπίου του κόμματος της αντιπολίτευσης αλλά και του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο η μάχη των δύο κομμάτων θα μπει σε τελική ευθεία εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβρη, με ορίζοντα περίπου έως την Άνοιξη του 2015».
Στο θέμα των εκλογών θα επανέλθω σύντομα με ξεχωριστό άρθρο. Αυτό όμως που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν βουλευτικές εκλογές άμεσα μετά τις Ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα!

Η άποψή μου είναι ότι στην αναμέτρηση των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου  θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα πάρει το αποτέλεσμα που θα ικανοποιούσε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Το κλίμα που θα διαμορφώσουν τα συνολικά αποτελέσματα Δημοτικών και Ευρωεκλογών, θα είναι σαφώς καλύτερο από αυτό της προηγούμενης Κυριακής αλλά όχι ικανό να πυροδοτήσει καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις. Όχι βέβαια ότι αυτές θα αργήσουν και πολύ… Ο Κρόνος είναι ακόμη αρκετά πιεστικός στο τετράγωνό του με τον ωροσκόπο του κόμματος και απαιτεί ακόμη να ολοκληρωθούν αρκετές ζυμώσεις μέσα και έξω από αυτό.
Από την άλλη ο Πλούτωνας του Ηλιακού τόξου της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθεση με τη γενέθλια Σελήνη της, έχει πολλές δυσκολίες να βάλει ακόμη μπροστά της, ξεκινώντας από τα τέλη Ιουνίου που θα ενεργοποιηθεί από τον ανάδρομο Κρόνο που θα πλησιάζει να ολοκληρώσει τη στάση επάνω του στις 16ο 38΄του Σκορπιού.
Την ημέρα των εκλογών η πίεση εντείνεται –ανάμεσα σε πολλά άλλα- και από Ουρανό και Πλούτωνα να πιέζουν ασφυκτικά τους γενέθλιο Ήλιο και Άρη στο 10ο οίκο του χάρτη του κόμματος. Είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο είναι επιβοηθητικό το τρίγωνο του Δία από το Καρκίνο στην προοδευτική σύνοδο Ήλιου- Μεσουρανήματος στην 20η μοίρα του Σκορπιού, αφού από πάνω της ο Κρόνος της δημιουργεί… ασφυξία. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός αμέσως μετά τις εκλογές είναι πολύ πιθανός αλλά και στρατηγικά σωστός.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» παρόλη την εσωκομματική γκρίνια και την στασιμότητα που θα τους δώσει το εκλογικό αποτέλεσμα θα καταφέρουν να σταθούν ακόμη στο πολιτικό σκηνικό.
Σε ότι αφορά το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα με τη δεύτερη να μην αντέχει για πολύ, ενώ για το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου και για τον ίδιο τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από τραγικά αφού Ουρανός και Πλούτωνας στο πέρασμά τους από το ωροσκόπιο του πολιτικού που είναι Αιγόκερως με ωροσκόπο και Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Πιθανόν να περισώσει –όσο είναι δυνατόν- τον εαυτό του, αν αλλάξει και περιορίσει ριζικά τους στόχους των πολιτικών φιλοδοξιών του και διατηρώντας κάποιους πραγματικά ισχυρούς συμμάχους εκτός Ελλάδας. Να σημειώσω εδώ ότι διάφοροι αστρολογικοί δείκτες μιλούν για οικονομικά παιχνίδια εντός του κόμματος. Η δημιουργία της «Ελιάς» ή άλλου φορέα που μπορεί να προκύψει, δε έχει να κάνει μόνο με επικοινωνιακά τρυκ και συσχετισμούς δυνάμεων αλλά κυρίως με οικονομικό παρασκήνιο και στόχους.
Το «Ποτάμι» θα πάει καλά αλλά θα έχει ελαφρώς κατώτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα από τις δημοσκοπήσεις.

Τέλος, η άνοδος της κεντροαριστεράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δε θα εμποδίσει την καθαρή νίκη της κεντροδεξιάς αλλά και την άνοδο των Εθνικιστικών κομμάτων.


Η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο σε ακριβέστατη αντίθεση με το Ήλιο της Ευρωπαϊκής ένωσης «μιλά» πολύ περιεκτικά για το οικονομικό θέμα των τραπεζών και του Ευρώ, μικρό κομμάτι του οποίου θα είναι και η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων των κομμάτων. Αυτή θα προκύψει σε δεύτερο πλάνο από τους εκλογικούς συσχετισμούς, μέσω υπόγειων και έμμεσων αλλαγών στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.